måndag 7 juni 2010

Dag 5. Huay Yang Waterfalls.





På frågan från några av er var vi är så bor vi i en liten fiskeby som heter Huay Yang som ligger 10 mil söder om Hua Hin.


Den coola moppen som vi får låna. Alla thailändare skrattar åt oss. Hoppas bara dom är vänliga =)

Idag var det tänkt att vi skulle strukturera upp hela dagen. Vi ställde klockan på 8 och jag och Jess smet upp utan att väcka barn =) inte direkt svårt.... Vi hade bestämt att åka till Huay Yang Waterfalls. Ett 6 stegs vattenfall som ligger i ett naturreservat mot Burma, 6 km från där vi bor. Problemet är att vi var tvugna att korsa en 6-filig motorväg för att ta oss dit. Jättespännande. Det gick bra. Vi köpte lite bananer och nåra yoggi å körde dit. På vägen såg vi en tant som sålde något odefinierbart. Vi tror att det var grillade, mosade bananer som var ihopklämda och inrullade i palmblad. Helt säkra är vi inte dock. Senare stannade vi för att köpa vad vi trodde var grillade kycklingspett. Det visade sig vara friterade bananer. =) mycket bananer blir det =)..



Sen kom vi iallafall till fallen och som vi befarat var det iprincip helt torrt i dem. Lite dammar som en svensk familj som vi lunchade med en dag, badat i. Det var dock inget för oss för det luktade fisk som inte simmat i helt fräscht vatten ett tag. Det fanns dock mycket mer att titta på som kan ses på bilderna.


Troligtvis Na'vis trädhem i Avatarfilmen.


Fisk i poolerna mellan vattenfallen

Jepp kolla igen. Det är fjärilar som var svåra att ta kort på i luften


Jessica fångade en dagslända med fantastisk färg

Läskig orm som inte ville att jag skulle slänga soporna i tunnan bakom.

Jag har brännt mig lite med =/ klipps det gräs morsan?

// Dan

4 kommentarer:

  1. Vad härligt ni har det. Fina bilder, men den sista gillade jag inget vidare. Är det en giftig orm? Kul att se moppen, riktigt snygg faktiskt. Bror hälsar att han längtar lite.
    Kram Mormor

    SvaraRadera
  2. Hej alla!
    Än så länge går allt finfint. Ingen klippare förstås men annars fungerar det. Detta ordnar sig bara vi har fått upp flåset. Ha det så jättegott och håll reda på Hannes. Resten av familjen är jag inte orolig för.

    SvaraRadera
  3. Vilka jättefina bilder!

    SvaraRadera
  4. Har du testat kepa????
    Kan behövas till svålen där borta antar jag.
    Moppen är ju ascool!

    Ni har det bra ni, här är det verkligen kass väder.

    Tobbe & Kia

    SvaraRadera