måndag 28 juni 2010

28 juni, första dagen i Hua Hin


Vi gick upp tidigt i morse för att ta tåget från Huay Yang till Hua Hin kl 9.15. Tåget kan vara försenat men ngn gång mellan 9.15 och 10 brukar det gå. Det kostade 14 Baht per styck för de två små och 25 Baht för oss andra tre. Lite drygt 3 kronor kostade det för Noah och Hannes styck. Inte så värst dyrt va?? Det kostade oss mer att ta taxi från huset till järnvägsstationen än att åka i 2 timmar till Hua Hin. Och då kostade taxiresan endast 25 kr=)



Vi hade jättetrevligt på tåget, fick sätta oss bredvid andra och kunde inte sitt tillsammans men vi satt nära iaf. Sebbe och Hannes hade en gammal dam som var bekymrad över Sebbes alla bett och lärde dom hur man skalar jordnötter mm.

Noah och jag satt bredvid ett medelålder Thaipar som bjöd på mango doppat i chili och visade oss när vi skulle kliva av. Mannen försökte prata lite med Noah men han är svårflörtad.
Annars är Hannes den alla vill klämma lite på, och han är inte vidare samarbetsvillig han heller....

Hyrde moped direkt när vi kom fram och har surrat både hit och dit innan vi hittade huset och även på väg hem igen efter vi hade lunchat och shoppat. Hittade Market Village och Swensens som är en glassbar. Urk vad mätt man blev. Barnen ville ha the Earthtquake, åtta kulor glass, grädde och chokladsås. Vi satte stopp och det var nog tur för vi blev oerhört mätta.

Nu sitter jag Sebbe och Dan och kollar film. Vi har fritt internet här också så vi hoppas att vi kommer att blogga varje dag.

Fint hus och fint område, men ligger lite i middel of nowhere

Återkommer med bilder imorgon.

Vi blir jätteglada av allas inlägg, hoppas ni har det bra alla. Tänker på er.

3 kommentarer:

  1. Åhh det låter så underbart!! Hur är det med myggor och så?? Min stösta fasa om jag ng gång kommer dit! Fixar man det jag som är så allergisk. Ha det fortsatt bra. Kramis Nilla

    SvaraRadera
  2. tack för den fina Bloggen! Så roligt att följa eran resa. Ni ska veta att jag längtar efter Er :-) Hoppas ni har det underbart!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Gud vad mycket ni har sett under denna resan, det verkar vara en riktigt lyckad resa, ha det så bra nu sista tiden som är kvar. Nu har även solen och värmen hittat till sverige(tom en solig midsommar)kram på er från oss.
    Kia o Tobbe

    SvaraRadera