onsdag 30 juni 2010

Fortsättning 30 juni.

Hej
Vi startade dagen med lite pooltid. Det är en jättehärlig pool med saltvatten. Låter kanske inte så ballt men vattnet är kristallklart och bara lite salt så det känns jättefriskt.
Vi har fått tips om bra resturanger från våra grannar och efter en del letande så fann vi den första som vi oxå käkade lunch på. Barnen beställde in vårrullar och Jessica tog rödcurry med potatis och jordnötter, jättegott! Jag beställde en hel red-snapper som man kan se långt ner på bilden. Servitrisen undrade om jag ville ha starkt och jag sa ja. Men när hon serverade den sa hon att kocken hade sagt att en falang ( utlänning ) inte ville ha starkt så jag fick en svag =(


Sen stack vi till Market village och skulle shoppa frukostmat, men vi fastnade i spelhallen. Och kortet är taget när jag blundar, jag var inte trött.....


Sen suktade vi efter munkar på MISTER DONUT!! Dom har alla smaker på jorden typ!!


På kvällen lämnade jag , Jessica och Noah de andra i vårt radhus för dom ville kolla på film och vi ville shoppa. ( Sebbe ville inte shoppa =O ). Då passerade vi denna fina utkik på vägen. Ska försöka ta den bilden på dagen så ni kan se hur Hua Hin ser ut.


Denna marknaden var mer anpassad för turister med souvernier och dyra t-shirts. Men endel saker som passade oss fanns det iallafall. Både jag och Jessica handlade lite saker, troligtvis för att vi hade tid att vara lite egosar =)


Ovan: färska grönsaker
Under: Jessica provar ut finfina armband


// Dan

tisdag 29 juni 2010

30 juni i Hua Hin



Idag vaknade Hannes, eller rättare sagt väckte vi honom kvart i tolv, så den sena kvällen och alla intryck tog styggt.

Medans vi andra har kollat och garvat till Mr Bean. Ätit frukost och svettats.=)

Lite bilder på området där vi bor Baan Emma.

29 juni i Hua Hin.

Igår tillbringade vi förmiddagen vid huset och lekte med grannfamiljen i poolen. De är här en vecka på mellanlandning för vidare 5 veckor i Australien.

En familj från USA som bor här också i ett helt år, hon jobbar som engelskalärare här och han undervisar sina tre barn hemifrån och volontärarbetar för barn och familjer som flytt från diktaturen Burma.

Vid lunchdags åkte vi till en thai, italiensk restaurang där vi spelade 4 i rad i väntan på maten och jag förlorade heela tiden.

Efter lunch åkte vi till en av beacherna som låg rätt ner från där vi åt. Mycket hästar där som man kan rida på men det känns inte riktigt säkert, utan hjälm förstås. Synd om dom i värmen också...

Vattnet i havet var varmare än i luften, går liksom inte förklara hur varmt.

Sedan åkte vi hem för mer lek i poolen och jag pratade med älskade syster på Skype. Härligt att se er. =) (Om ni klickar på bilderna blir dom större)

Grannfamiljen från USA erbjöd sig att ta oss till den stora Tisdagsmarknaden som är en annan än nattmarknaden som är varje kväll. Så vi hängde på honom dit, sedan gick vi runt och köpte smakprover på det ena och det andra. Grillad bläckfisk, kokoskakor, crepes med kokos och socker, karamelliserade popcorn och Dan och Noah provade larver och gräshoppa, grillade....
se film=)



Gräshoppa någon?


Noah spottar lite, hehe....


Dan äter larv...


Träffade en babyelefant som man fick mata för 20 Bath. Helt hårig och sticksig. Han snorade ner min hand=) Hannes var lite nervös säkert efter min berättelse om elefanter=)

Sedan var klockan så mycket att de flesta restauranger hade stängt så vi gjorde det som jag trodde att vi inte skulle göra..... äta på Mc Donalds. Smakade precis som hemma.

Vi har sett filmen The Dukes of hazzard så många gånger så nu går Hannes omkring överallt och skriker -Put another shrimp on the barbie eller för att vara exakt - pu adder shriii on the barbie!!! Se bild=)

måndag 28 juni 2010

28 juni, första dagen i Hua Hin


Vi gick upp tidigt i morse för att ta tåget från Huay Yang till Hua Hin kl 9.15. Tåget kan vara försenat men ngn gång mellan 9.15 och 10 brukar det gå. Det kostade 14 Baht per styck för de två små och 25 Baht för oss andra tre. Lite drygt 3 kronor kostade det för Noah och Hannes styck. Inte så värst dyrt va?? Det kostade oss mer att ta taxi från huset till järnvägsstationen än att åka i 2 timmar till Hua Hin. Och då kostade taxiresan endast 25 kr=)



Vi hade jättetrevligt på tåget, fick sätta oss bredvid andra och kunde inte sitt tillsammans men vi satt nära iaf. Sebbe och Hannes hade en gammal dam som var bekymrad över Sebbes alla bett och lärde dom hur man skalar jordnötter mm.

Noah och jag satt bredvid ett medelålder Thaipar som bjöd på mango doppat i chili och visade oss när vi skulle kliva av. Mannen försökte prata lite med Noah men han är svårflörtad.
Annars är Hannes den alla vill klämma lite på, och han är inte vidare samarbetsvillig han heller....

Hyrde moped direkt när vi kom fram och har surrat både hit och dit innan vi hittade huset och även på väg hem igen efter vi hade lunchat och shoppat. Hittade Market Village och Swensens som är en glassbar. Urk vad mätt man blev. Barnen ville ha the Earthtquake, åtta kulor glass, grädde och chokladsås. Vi satte stopp och det var nog tur för vi blev oerhört mätta.

Nu sitter jag Sebbe och Dan och kollar film. Vi har fritt internet här också så vi hoppas att vi kommer att blogga varje dag.

Fint hus och fint område, men ligger lite i middel of nowhere

Återkommer med bilder imorgon.

Vi blir jätteglada av allas inlägg, hoppas ni har det bra alla. Tänker på er.

söndag 27 juni 2010

Sista kvällen innan Hua Hin

Hej hej
Inga bilder... Men vi har haft en härlig kväl/dag med avslutning på
Resturang Tamarind där jag beställde räkor, rödcurry, tamarint och potatimos. Troligtvis det godaste som finns i Thailand!! Jess Sebbe och Noah beställde Kyckling med tillbehör, Hannes käkade spagetti och frikadeller.... Nu kanske vi inte har internet på en vecka men vi kommer kika in å skriva lite på något café i Hua Hin. Hoppas ni följer oss iallafall. Hoppas brorsan inte blir dålig av räkorna då morsan. Du skulle varit med och kikat på orkideérna. Det var häfftigt.
// Dan

lördag 26 juni 2010

införskaffning

Global släng sig i väggen, nu har dom kommit.... Thai-knivarna som är bäst i test. superhärdat-kol-stål i värsta samuraistil. 60 sek.För båda.Hoppas dom släpper oss genom tullen....
// Dan

Dan Sinkhon


Vi gick upp klockan 7 imorse för att kunna åka till lördagsmarknaden på gränsen till Burma. Under några timmar varje lördag får Thailändare och Burmeser korsa gränsen som dom vill för att kunna sälja saker till varandra. Det säljs mycket saker utsnidade i trä, smycken och framförallt orkideér och bord och stolar. Jättestora bord i massiv Teak, 15cm tjocka. Synd man inte kan ta med sånt hem för det kostar inte mycket och det skulle gjort sig fantastiskt i våran trädgård hemma..


Många orkideér hade inga knoppar ens men här var dom tom utslagna.
Hade viljat kunna ta med hem en massa sorter till min mamma men hon får ett 10 tal bilder istället.

En del sålde inget

10B styck för orkideér är lite billigare än hemma va?!?!


Lite mer orkideér

Vår favoritfrukt växer så här om någon undrade =)


Chilifrukter i de stora påsarna...


// Dan

fredag 25 juni 2010

Midsommar so far....






Idag har vi solat, badat och jag har fått en hårdhänt massage på stranden dagen till ära. Höll på att skrika högt. Man kan tro att det gör ont på ryggen eller axlarna men det som gör ondast är vaderna , knävecken och armarna. Förmodligen så gör det gott.

Ätit på PU:s , barnen klagar på att det svider när de badar i havet. Sebbe har fått bett och skav på hela benen.... De tycker bäst om honom eller så är det han som är känslig=) Han river hål på allt så han ser ut som en prickig korv (söt iofs.)

Var sedan och kollade på Huay Yang dog rescue och donerade lite pengar.

torsdag 24 juni 2010

Midsommarafton


Skulle gärna äta detta idag, nybliven sillfantast som jag är.
Idag mår jag betydligt bättre, är nog vätskebrist. Är fortfarande lite surrig men huvudvärken är borta. Skönt för det var verkligen vidrigt.

Idag är det midsommarafton och för oss lär det inte bli ngt firande, skillnaden kanske blir att vi beställer in mer dricka och efterrätt till alla =)

Kanske tar en tur med små grodorna runt ett träd på stranden. Klarblå himmel och inte så mycket vind. Men det har vi lärt oss att det kan ändra sig snabbt. Å andra sidan kan det vara dåligt för att sedan spricka upp och bli jättefint.

Vet ju inte ens vad ni därhemma ska göra på midsommar.... Mormor, Syss , farmor m fl. Kan ni inte skriva och berätta....

Vi saknar er men har det underbart här. Man blir slöare och slöare, vet inte om det är bra eller inte, haha.

Kram på er alla därhemma. //Jessica

blommig lunch och piggare fru

Jag och grabbarna fick äta lunch själva idag på PU:s resturang vid stranden. Sebbe fick en fin blomma i sin mat.....


När vi kom hem mådde Jessica bättre men har fortfarande en massiv huvudvärk tyvärr.. Hoppas det har med dåligt vattenintag att göra. En nyplockad annanas för 18B ( 4,50kr) kanske gör susen

// Dan

onsdag 23 juni 2010

Det som vi fasat för hände.....

Det vi trodde vi klarat oss mot hände idag..Jessica har blivit dålig...... Så vi gav henne vätskeersättning och satte ACn på 27grader och stack och badade. Hoppas att du är piggare när vi kommer hem!! Älskar dig min fru!!!
// Dan

lite bilder......

hajjar som hajjar

kolla överhänget på hjälmen


2 fina killar på Apberget



utsikten som saknades i förra inlägget

// Dan

Vågor på stranden.

Det säjjs att det inte förekommer ripströmmar på denna sidan av Thailand. Hoppas att det stämmer. Det är iallafall väldigt skojj att leka i vågorna...


.... fast det inte är klarblå himmel hela tiden. Hannes övar inför den nya brottarsäsongen på bakåtkullerbyttor och de sitter nu som en smäck.

// Dan

Khao Chong Krachok


Hej igen! Kvällen innan vi skulle åka till Prachuap Khiri Kahn satt vi på vår tusenfotingsresturang och hannes drack sin nya favoritdricka griin-fäänta ( fritt citerat ) Det finns 4 sorters fantor här ungefär och alla innehåller minst 10% färgämnen......

Vi hyrde en minibuss, eller en 7-sistsig bil som var mindre än den "buss" vi blev hämtade med i BKK. Det kostade 1200B för hela dagen och då körde han runt oss på de saker vi ville kolla på.
Först ut var Khao Chong Krachok, Spegelberget, eller Apberget som vi tycker är ett passande namn. Först åkte vi ett varv runt berget och farbrorn som inte kunde ett ord engelska trodde vi var nöjda med det. Tillslut fick vi honom att parkera bilen så vi kunde ta oss till toppen på berget. 398 steg tror jag det var och de var typ 25 cm höga mot i sverige ca 15.. Både jag o Jerra har en fantastisk träningsverk i höger vadmuskel =O....
En slappis som inte behövde gå upp för berget.
Han fanns längst ner
Ännu en liten som påminde lite om en i vår grupp





Väl uppe på toppen var vi allt rejält trötta. Men vilken utsikt det var

Sen bar det av till Waghor Aquarium för att kolla på fiskar vi sett live. Jätte skojj att köra näsan i glaset och peka på dem =). Vi såg tyvärr inte Nemo live men han fanns här på Waghor.

// Dan

söndag 20 juni 2010


Vi har sett en giftig tusenfoting på en restaurang. Mamma blev redd. En gubbe dödade den. 21 cm.

//Noah

lördag 19 juni 2010

Nu är vi i fatt.

Nu har vi bloggat ikapp så nu ligger vi i fas=)

Idag ska vi också sola, bada och leka. Finns inte så mycket annat att göra och det är helt fantastiskt.'
Hoppas ni har det bra därhemma, och vi hejjar på Isabell som är såå duktig med sin nya cykel. Hejja hejja.

Kia och Tobbe, -Nu är det snart midsommar och vi sörjer lite över att vi inte kommer vara tillsammans med er. Krama flickorna.

18 juni Koh Tao. Reser tillbaka till Huay Yang.

Dan i väntan på Lompraya katamaran.

Hamnen på Koh Tao, Mae Haad.

Ett inlägg till Farmor. (och andra blomsterfantaster)





Blommor på området.


Häck på området.
en bebis=)