fredag 9 juli 2010

9 Juli i Huay Yang... sista dagen.

Idag firar jag och Dan 5 årig bröllopsdag, finns ju inte så mycket att fira med här förutom Singha och Chang, hehe. Men vi tar det lugnt med den varan.

Men iaf så åkte vi till en strand som vi inte varit vid innan med en annan familj. Jag fick massage i en och halv timme, underbart. Åt gott, spelade strandtennis och badade. Barnen snorklade efter eremitkräftor och stjöstjärnor m m.

Lite jobbigt med all trängsel på stranden =)


På vägen hem så hittade vi denna goa farbrorn som sålde hemgjord coconut icecream. 5 baht styck kostade dom, ca 1.20 kr.

Finns en tjusning att åka motorcykel med flak, vi ser ju omgivningen bra. Söta kor / tjurar på väg från stranden.

8 juli i Huay Yang



Kvällen igår var magisk. Imorgon är vår sista dag här och det känns lite sorgligt.
Vi gick ut och åt på Tamarind, Dan och Sebbe åt så starkt som dom aldrig gjort. Servitriserna tyckte det var roligt att Sebastian beställde 3 vatten och en cola....
Dan har ätit stark mat hela tiden så hans mat var nog jäääättestark. Smakade på Sebastians och även jag tyckte den var stark, men Dans är nog några strå vassare.

Liten har blivit stor.

Vi har en kille här som minsann har lärt sig simma,


Och dyka....

tisdag 6 juli 2010

7 Juli Huay Yang






Godmorgon.

Allt är bra med mig, trots getingsticket. Var lite trauma bara när jag blev stucken eftersom jag bara kände smärtan och inte såg vad det var=)

Finns inte så mycket att berätta, vi badar, spelar nya favoritspelet 4 i rad, äter och tittar på film och läser böcker.

Idag kl 15 ska vi på onsdagsmarknaden som är här i byn. Köpa lite frukt och sockervadd och kanske dricka på påse=) Eller kanske friterade kycklingfötter eller grodlår? Någon?

Ingen bild som tur är

Badning

Jag å Jessica samt Noah badade i den stora poolen. Det finns någon form av rening i poolen där vatten dras in i en behållare och sen kommer ut igen renat å klart. Jessica hade Noah på höften/armen när dom var nära en sådan reningssak och jag sa till henna att hon kanske inte ska vara så nära med sitt långa hår. Då drar hon sig där i från och släpper i väg Noah en bit, så kollar hon på mig å skriker utav heelvete!!! Ögon stora som thekoppar och man kunde se gomsegel och säkert ännu mer. HJÄÄLP TA BORT DEN TA BOOOORT DEEEN. Jag ser inget och tror hon ska dö eller något. Kul att vara i en pool som man precis bottnar i å så skriker hon som om någon håller på att käka upp henne eller nått. Hon blev stucken av ett bi och gadden satt kvar i axeln. Det har hon bara blivit en gång tidigare och det är på det andra sticket man märker om man e allergisk, som Krister e.

// Dan

måndag 5 juli 2010

Det finns kryp i Thailand


Ännu en dag i Huay Yang. Vi tog en promenad till vår närmaste resturang och åt lunch. Härligt att gå och strosa i vattenbrynet i strålande sol... Det är som vanligt typ 33deg i vattnet så det svalkar inte direkt. Men det är härligt. Noah och Jessica fick massage på eftermiddagen och jag klippte och rakade mig. Det kostade 25kr för en klipp/rakning,billigt. Jess och Nonno var inte klara när jag var det så jag gick till kiosken och köpte en dricka. Då hittade jag den lilla krabaten som är med på bild. Så jag fångade den för att ta med hem så barnen som väntade hemma fick se den och att vi kunde ta lite kort på den med =)


// Dan

söndag 4 juli 2010

summering av Hua Hin

Hej
Tyvärr hann jag inte skriva något tidigare men gör det lite snabbt nu iallafall.. Efter en vecka i "storstaden" Hua Hin är det nu skönt att vara hemma igen. Men vi hann iallafall med en del skojj. Shoppade endel och var på 3 olika marknader. Badade i havet och tog proffsfotografier på stranden.
Vi hyrde moppar ( 125cc )direkt när vi kom fram som vi använde flitigt. Jag är mycket imponerad av min fru som utan problem hängde med i storstadstrafiken efter typ ingen träning alls. Vänstertrafik har dom juh med........

Noah med glass på Svenssen ( 25kr )

Tyvärr käkade vi pizza. Det var gott men annorlunda mot vad vi är vana vid hemma. Tjock botten. Hela familjen åt för 400 kr vilken är otroligt dyrt här. Normalmiddagen för hela familjen är mellan 100 och 200kr.

Fotbollsmatch.



Inför avresan "hem" till Huay Yang.

Tågstationen i Hua Hin till höger. Är jättefin men liten och Kungen har en egen väntsal.

// Dan

torsdag 1 juli 2010

2 juli i Hua Hin.


Gick upp 06.00 för att ta fotografier av oss.

Enda dagen det regnat på morgonen och så ihållande.....

Men det gick och vi är supernöjda, en jätteduktig kille som tog fina bilder. Här är ett smakprov.

onsdag 30 juni 2010

Fortsättning 30 juni.

Hej
Vi startade dagen med lite pooltid. Det är en jättehärlig pool med saltvatten. Låter kanske inte så ballt men vattnet är kristallklart och bara lite salt så det känns jättefriskt.
Vi har fått tips om bra resturanger från våra grannar och efter en del letande så fann vi den första som vi oxå käkade lunch på. Barnen beställde in vårrullar och Jessica tog rödcurry med potatis och jordnötter, jättegott! Jag beställde en hel red-snapper som man kan se långt ner på bilden. Servitrisen undrade om jag ville ha starkt och jag sa ja. Men när hon serverade den sa hon att kocken hade sagt att en falang ( utlänning ) inte ville ha starkt så jag fick en svag =(


Sen stack vi till Market village och skulle shoppa frukostmat, men vi fastnade i spelhallen. Och kortet är taget när jag blundar, jag var inte trött.....


Sen suktade vi efter munkar på MISTER DONUT!! Dom har alla smaker på jorden typ!!


På kvällen lämnade jag , Jessica och Noah de andra i vårt radhus för dom ville kolla på film och vi ville shoppa. ( Sebbe ville inte shoppa =O ). Då passerade vi denna fina utkik på vägen. Ska försöka ta den bilden på dagen så ni kan se hur Hua Hin ser ut.


Denna marknaden var mer anpassad för turister med souvernier och dyra t-shirts. Men endel saker som passade oss fanns det iallafall. Både jag och Jessica handlade lite saker, troligtvis för att vi hade tid att vara lite egosar =)


Ovan: färska grönsaker
Under: Jessica provar ut finfina armband


// Dan

tisdag 29 juni 2010

30 juni i Hua Hin



Idag vaknade Hannes, eller rättare sagt väckte vi honom kvart i tolv, så den sena kvällen och alla intryck tog styggt.

Medans vi andra har kollat och garvat till Mr Bean. Ätit frukost och svettats.=)

Lite bilder på området där vi bor Baan Emma.

29 juni i Hua Hin.

Igår tillbringade vi förmiddagen vid huset och lekte med grannfamiljen i poolen. De är här en vecka på mellanlandning för vidare 5 veckor i Australien.

En familj från USA som bor här också i ett helt år, hon jobbar som engelskalärare här och han undervisar sina tre barn hemifrån och volontärarbetar för barn och familjer som flytt från diktaturen Burma.

Vid lunchdags åkte vi till en thai, italiensk restaurang där vi spelade 4 i rad i väntan på maten och jag förlorade heela tiden.

Efter lunch åkte vi till en av beacherna som låg rätt ner från där vi åt. Mycket hästar där som man kan rida på men det känns inte riktigt säkert, utan hjälm förstås. Synd om dom i värmen också...

Vattnet i havet var varmare än i luften, går liksom inte förklara hur varmt.

Sedan åkte vi hem för mer lek i poolen och jag pratade med älskade syster på Skype. Härligt att se er. =) (Om ni klickar på bilderna blir dom större)

Grannfamiljen från USA erbjöd sig att ta oss till den stora Tisdagsmarknaden som är en annan än nattmarknaden som är varje kväll. Så vi hängde på honom dit, sedan gick vi runt och köpte smakprover på det ena och det andra. Grillad bläckfisk, kokoskakor, crepes med kokos och socker, karamelliserade popcorn och Dan och Noah provade larver och gräshoppa, grillade....
se film=)



Gräshoppa någon?


Noah spottar lite, hehe....


Dan äter larv...


Träffade en babyelefant som man fick mata för 20 Bath. Helt hårig och sticksig. Han snorade ner min hand=) Hannes var lite nervös säkert efter min berättelse om elefanter=)

Sedan var klockan så mycket att de flesta restauranger hade stängt så vi gjorde det som jag trodde att vi inte skulle göra..... äta på Mc Donalds. Smakade precis som hemma.

Vi har sett filmen The Dukes of hazzard så många gånger så nu går Hannes omkring överallt och skriker -Put another shrimp on the barbie eller för att vara exakt - pu adder shriii on the barbie!!! Se bild=)

måndag 28 juni 2010

28 juni, första dagen i Hua Hin


Vi gick upp tidigt i morse för att ta tåget från Huay Yang till Hua Hin kl 9.15. Tåget kan vara försenat men ngn gång mellan 9.15 och 10 brukar det gå. Det kostade 14 Baht per styck för de två små och 25 Baht för oss andra tre. Lite drygt 3 kronor kostade det för Noah och Hannes styck. Inte så värst dyrt va?? Det kostade oss mer att ta taxi från huset till järnvägsstationen än att åka i 2 timmar till Hua Hin. Och då kostade taxiresan endast 25 kr=)



Vi hade jättetrevligt på tåget, fick sätta oss bredvid andra och kunde inte sitt tillsammans men vi satt nära iaf. Sebbe och Hannes hade en gammal dam som var bekymrad över Sebbes alla bett och lärde dom hur man skalar jordnötter mm.

Noah och jag satt bredvid ett medelålder Thaipar som bjöd på mango doppat i chili och visade oss när vi skulle kliva av. Mannen försökte prata lite med Noah men han är svårflörtad.
Annars är Hannes den alla vill klämma lite på, och han är inte vidare samarbetsvillig han heller....

Hyrde moped direkt när vi kom fram och har surrat både hit och dit innan vi hittade huset och även på väg hem igen efter vi hade lunchat och shoppat. Hittade Market Village och Swensens som är en glassbar. Urk vad mätt man blev. Barnen ville ha the Earthtquake, åtta kulor glass, grädde och chokladsås. Vi satte stopp och det var nog tur för vi blev oerhört mätta.

Nu sitter jag Sebbe och Dan och kollar film. Vi har fritt internet här också så vi hoppas att vi kommer att blogga varje dag.

Fint hus och fint område, men ligger lite i middel of nowhere

Återkommer med bilder imorgon.

Vi blir jätteglada av allas inlägg, hoppas ni har det bra alla. Tänker på er.

söndag 27 juni 2010

Sista kvällen innan Hua Hin

Hej hej
Inga bilder... Men vi har haft en härlig kväl/dag med avslutning på
Resturang Tamarind där jag beställde räkor, rödcurry, tamarint och potatimos. Troligtvis det godaste som finns i Thailand!! Jess Sebbe och Noah beställde Kyckling med tillbehör, Hannes käkade spagetti och frikadeller.... Nu kanske vi inte har internet på en vecka men vi kommer kika in å skriva lite på något café i Hua Hin. Hoppas ni följer oss iallafall. Hoppas brorsan inte blir dålig av räkorna då morsan. Du skulle varit med och kikat på orkideérna. Det var häfftigt.
// Dan

lördag 26 juni 2010

införskaffning

Global släng sig i väggen, nu har dom kommit.... Thai-knivarna som är bäst i test. superhärdat-kol-stål i värsta samuraistil. 60 sek.För båda.Hoppas dom släpper oss genom tullen....
// Dan

Dan Sinkhon


Vi gick upp klockan 7 imorse för att kunna åka till lördagsmarknaden på gränsen till Burma. Under några timmar varje lördag får Thailändare och Burmeser korsa gränsen som dom vill för att kunna sälja saker till varandra. Det säljs mycket saker utsnidade i trä, smycken och framförallt orkideér och bord och stolar. Jättestora bord i massiv Teak, 15cm tjocka. Synd man inte kan ta med sånt hem för det kostar inte mycket och det skulle gjort sig fantastiskt i våran trädgård hemma..


Många orkideér hade inga knoppar ens men här var dom tom utslagna.
Hade viljat kunna ta med hem en massa sorter till min mamma men hon får ett 10 tal bilder istället.

En del sålde inget

10B styck för orkideér är lite billigare än hemma va?!?!


Lite mer orkideér

Vår favoritfrukt växer så här om någon undrade =)


Chilifrukter i de stora påsarna...


// Dan

fredag 25 juni 2010

Midsommar so far....






Idag har vi solat, badat och jag har fått en hårdhänt massage på stranden dagen till ära. Höll på att skrika högt. Man kan tro att det gör ont på ryggen eller axlarna men det som gör ondast är vaderna , knävecken och armarna. Förmodligen så gör det gott.

Ätit på PU:s , barnen klagar på att det svider när de badar i havet. Sebbe har fått bett och skav på hela benen.... De tycker bäst om honom eller så är det han som är känslig=) Han river hål på allt så han ser ut som en prickig korv (söt iofs.)

Var sedan och kollade på Huay Yang dog rescue och donerade lite pengar.

torsdag 24 juni 2010

Midsommarafton


Skulle gärna äta detta idag, nybliven sillfantast som jag är.
Idag mår jag betydligt bättre, är nog vätskebrist. Är fortfarande lite surrig men huvudvärken är borta. Skönt för det var verkligen vidrigt.

Idag är det midsommarafton och för oss lär det inte bli ngt firande, skillnaden kanske blir att vi beställer in mer dricka och efterrätt till alla =)

Kanske tar en tur med små grodorna runt ett träd på stranden. Klarblå himmel och inte så mycket vind. Men det har vi lärt oss att det kan ändra sig snabbt. Å andra sidan kan det vara dåligt för att sedan spricka upp och bli jättefint.

Vet ju inte ens vad ni därhemma ska göra på midsommar.... Mormor, Syss , farmor m fl. Kan ni inte skriva och berätta....

Vi saknar er men har det underbart här. Man blir slöare och slöare, vet inte om det är bra eller inte, haha.

Kram på er alla därhemma. //Jessica

blommig lunch och piggare fru

Jag och grabbarna fick äta lunch själva idag på PU:s resturang vid stranden. Sebbe fick en fin blomma i sin mat.....


När vi kom hem mådde Jessica bättre men har fortfarande en massiv huvudvärk tyvärr.. Hoppas det har med dåligt vattenintag att göra. En nyplockad annanas för 18B ( 4,50kr) kanske gör susen

// Dan